WERKWIJZE

Van idee tot video

Bruis je van de ideeën?

Loop je rond met leuke ideeën, die je graag wil visualiseren in een video? Of wil je graag een video, maar heb je nog geen concrete inspiratie? Dit is hét moment om contact te leggen met Tortuga Media!

In de praktijk blijkt het goed te werken om per e-mail of telefoon de eerste ideeën uit te wisselen. Naar wens kan er natuurlijk ook op locatie worden afgesproken om kennis te maken. Heb je een beetje hulp nodig bij het concreet maken van je wensen en behoeftes, download dan de gratis pdf ‘hulp bij script schrijven’.

Na de eerste kennismaking en het uitwisselen van gedachtes wordt er een offerte opgemaakt en starten we het filmtraject!

Script en storyboard

Voordat er daadwerkelijk gefilmd gaat worden, maken we afspraken over de duur van de video, het type (achtergrond)muziek en de stijl van filmen. Hierbij houden we altijd rekening met het profiel van de doelgroep. Vervolgens werken we een storyboard uit, waarin de globale inhoud van de uiteindelijke video alvast gevisualiseerd wordt.

De meest krachtige video’s ontstaan door impulsen die zich tijdens het filmproces op locatie voordoen. Door naar mensen te luisteren, te kijken naar de artistieke lijnen van een gebouw of de schemering van de zon door een raampartij doen zich vaak de meest originele situaties voor. Het ontwerpproces wordt dus pas echt afgerond op de dag van opname.

Ontwikkelen

Tortuga Media werkt zelfstandig en brengt eigen apparatuur voor opname van beeld en geluid mee. We filmen in Full HD of indien gewenst in 4K.

Omdat het ontwerp vooraf al in grote lijnen vastgesteld is, wordt er tijdens de opnamedag efficiënt met tijd omgegaan. In een dagdeel (4 uren) kunnen we veel werk verzetten!

Nadat de beelden en/of interviews zijn opgenomen is het tijd om de puzzelstukjes in de editing bij elkaar te brengen en een vloeiend verhaal te maken. Tortuga Media zorgt voor de juiste balans tussen boodschap, amusement en emotie. We verstaan de kunst om de kijker mee te nemen door goed samenspel van muziek, woord en beeld.

Opleveren

Wanneer de losse clips na editing een complete video zijn geworden, wordt deze online naar de opdrachtgever opgestuurd zodat zij kunnen feedback kunnen geven op het eerste concept.

Vervolgens wordt de feedback verwerkt in een tweede concept. In de meeste gevallen zijn er slechts één of twee correctierondes nodig om tot het gewenste resultaat te komen. Het eindresultaat wordt via WeTransfer naar de opdrachtgever verzonden, zodat deze op elk gewenst medium en voor elk gewenst doeleind ingezet kan worden.

Wanneer de video in gebruik is genomen hebben we nog een keer contact om te evalueren hoe de video aanslaat bij het publiek en of het project naar wens is verlopen.

Meest gestelde vragen

Wat kost een goede video?

Een vaste prijs is eenvoudigweg niet te noemen. De prijs van een video hangt van veel factoren af; de duur, de complexiteit, de lengte van de filmdagen. Voor elk budget is het mogelijk een video te maken, neem gerust contact op om je ideeën te bespreken!

Waarom is video populair?

Lezen kost tijd en we zijn al zo druk. Een video kan in korte tijd heel veel informatie én een gevoel overbrengen. Het is makkelijk te consumeren, dat maakt het zo aantrekkelijk om te kijken.

Word ik sneller gevonden door gebruik van video's?

Ja dat klopt. Zoekmachines geven voorrang aan video, daarom zijn websites met videomateriaal makkelijker te vinden.

Hoe lang duurt het maken van een video?

Een korte video hoeft niet heel veel tijd te kosten. Zodra we een datum hebben gepland voor het filmen kan er binnen 1-2 weken een concept video klaar zijn. Na een feedbackronde wordt het definitieve product opgeleverd. Gemiddeld zit er tussen het eerste contact en de oplevering minder dan 4 weken!

Is video geschikt voor mijn business?

Voor elke marketingdoelstelling is een passend concept te maken. Video kan zeker werken voor jou, maar precies hoe en wat; dat kunnen we het beste bespreken in persoonlijk gesprek!