ABOUT

Wie is Tortuga Media?

OVER TORTUGA MEDIA

Tortuga Media is specialist op het gebied van videoproducties en animatie. In 2024 zitten we al 10 jaar in het vak! De eerste jaren lag de focus vooral op film en zijn er leuke, originele video’s gemaakt voor terugkerende opdrachtgevers in de driehoek Emmen – Groningen – Leeuwarden. In 2016 is het werkgebied uitgebreid naar Amsterdam en omstreken.

Naast de grote vraag naar filmwerkzaamheden ontstond er een steeds grotere vraag naar animatie. In 2018 zijn daarom de krachten gebundeld met motion graphic designer Meike Zoer. Meike is een ware meester in het ontwikkelen van creatieve, herkenbare en professionele animaties. Door het bundelen van onze krachten bieden we nu creatieve concepten in zowel film als animatie aan.

Inlevingsvermogen

Wij luisteren niet alleen naar de wensen van de klant, maar denken ook na over de behoeften van de kijker en trends in videoland. Wat wil de kijker zien? Wat zijn de marketingdoelstellingen en wat wil de opdrachtgever met de video bereiken? Inleven in beide partijen is van doorslaggevend belang, want de kijker bepaalt immers het succes van je video. Wij krijgen vaak als positieve feedback dat we de ideeën van de opdrachtgever goed aanvoelen en dat vertalen in aantrekkelijke video’s.

Kwaliteit

Het gebruik van video zal ook de komende jaren blijven toenemen. Het is daarom belangrijk je te onderscheiden van anderen. Duizenden views op TikTok, Facebook of Instagram zijn leuk, maar veel belangrijker is het de juiste doelgroep met de juiste boodschap te bereiken. Tortuga Media helpt je om beeld, boodschap en publiek vakkundig op elkaar af te stemmen. Alle video’s worden standaard opgeleverd in HD formaat en op aanvraag in 4K.

Creativiteit

Wij maken creatieve video’s voor ieder budget en iedere doelgroep. Out-of-the box denken, kennis van de laatste trends en continue ontwikkeling van vaardigheden dragen daar aan bij. Onze video’s hebben gemeen dat ze met oprechte aandacht gemaakt zijn en dat ze authenticiteit en professionaliteit uitstralen. Wij houden van ons vak en dat zie je terug op beeld!

5 pluspunten van video

Video roept emotie op

“Een beeld zegt meer dan duizend woorden”, cliché maar helemaal waar. Een video brengt in korte tijd enorm veel informatie over en je kan tegelijkertijd inspelen op gevoel en emotie.

Video is makkelijk te consumeren

Lezen kost tijd en we zijn al zo druk. Een video kan in korte tijd heel veel informatie overbrengen. Naast informatie wordt ook een gevoel overgebracht en is een video leuk om naar te kijken.

Video leidt tot meer verkopen en leads

Consumenten kijken graag naar productvideo’s, aftermovies, vlogs, tutorials en ga zo maar door. Een verhaal over de stad Amsterdam is lang niet zo levendig als een video. En een YouTube uitleg over het installeren van je nieuwe vaatwasser is veel makkelijker dan het lezen van de handleiding. Je trekt mensen naar je kanaal of website en dat biedt een grote kans op hogere verkopen!

Video is populair

Dagelijks worden er wereldwijd meer dan 4 miljard filmpjes op YouTube bekeken!

Video trekt een breed publiek aan

Sommige mensen lezen graag, anderen kijken liever een video. Door op je website of social media video en tekst af te wisselen spreek je een breed publiek aan. Het voordeel van video’s is dat ze vaker gedeeld worden dan platte tekst, daarom zie je op social media zo veel video content.